Bästa ljudbokstjänsten 2024

Jämför tjänster för ljudböcker och e-böcker?

Hur fungerar ljudbokstjänser

Bookbeat.se
4.9
Gratis provperiod
45 dagar
Månadskostnad
Från 99,-
Offline Mode
Ja
Appar
ios, android
Prova BookBeat gratis!
Över 800 000 böcker
Ingen bindningstid
Hitta din nya favoritbok hos BookBeat! Lyssna eller läs gratis upp till 30 timmar under din provperiod, och utforska över 800 000 böcker. Såklart helt utan bindningstid. Gäller endast nya kunder. Detta är en annonslänk.

 

Ljudböcker och e-böcker

Ljudböcker och e-böcker | Hitta den rätta ljudbokstjänsten 2024

Är du en bokentusiast som varken har tiden eller orken att slå dig ner med en bok i hand? Då kan en ljudbokstjänst bjuda dig på det perfekta alternativet med nästintill gränslöst många timmar av underhållning.

Det är inte ovanligt för en ljudbokstjänst att ha ett utbud som består av hundratusentals böcker, och om du vänder dig till den bästa ljudbokstjänsten 2022 kan du förvänta dig fler än en halv miljon böcker. Ljudböcker finns heller inte bara på ett enda språk, utan du väljer själv om du föredrar böcker på svenska, engelska eller något helt annat språk. Slå upp porten till en ny värld av kunskap och underhållning när du börjar lyssna på ljudböcker.

Är du osäker på hur du hittar den bästa ljudbokstjänsten? Oroa dig inte, för vi ska förse dig med tips, råd och rekommendationer så att du får tag på ett abonnemang som passar dig likt handen i handsken. Luta dig tillbaka och koppla av medan du lyssnar på alla dina favoritböcker!

Hur fungerar ljudbokstjänster?

Innan vi kikar på metoder för att välja den rätta ljudbokstjänsten kanske du frågar dig själv: Hur fungerar ljudbokstjänser egentligen? Lätt förklarat tecknar du ett abonnemang som ger dig tillgång till ett stort virtuellt bibliotek av ljudböcker och e-böcker. De flesta ljudbokstjänster har olika paket som du kan välja mellan där de billigare paketen ger dig ett begränsat antal timmar medan premiumpaket låter dig lyssna utan gränser.

Ljudböckerna kan du bland annat komma åt via mobilen samt surfplattan, och du har möjligheten att skapa individuella profiler för varje familjemedlem. Skapa exempelvis en enskild barnprofil för den yngre familjemedlemmen, så begränsas utbudet till ljudböcker som är lämpliga för hens åldersgrupp.

Genom att välja en tjänst utan bindningstid kan du även själv välja exakt hur länge du vill att abonnemanget ska fortgå. Ha i åtanke att en testperiod på flera veckor kan tillkomma om du är intresserad av att prova på att lyssna på ljudböcker innan du börjar betala för abonnemanget.

Ljudböcker som underhållning eller läromedel

Vilken typ av innehåll du kan förvänta dig av ljudböcker beror på vilken kategori du klickar dig in på. Visst kan du nämligen vända dig till ljudböcker för både underhållningsändamål och som ett sätt att berika ditt liv med kunskap. Det finns en hel uppsjö av roliga, spännande och fängslande historier, men du kan även lyssna på faktaböcker eller rikta dig till böcker med fokus på samhälle och politik.

Ljudbokskategorier kan bland annat bestå av deckare, självbiografier, romaner, romans, barnböcker, sanna berättelser, fakta, lättläst, spänning, humor och mycket mer därtill. Vad du än är intresserad av är det därför sannolikt att någon av kategorierna fångar din uppmärksamhet.

Jämför olika tjänster

Funderar du kring hur du jämför tjänster för ljudböcker och e-böcker? En händig topplista kan hjälpa dig på traven så att du får en överblick av de bästa alternativen, men det är även en god idé att vara medveten om vad du bör hålla utkik efter. När du väljer ljudbokstjänst bör du ta hänsyn till ett antal punkter för att säkerställa att du får den bästa möjliga upplevelsen, och några av dessa punkter lyder som följande.

 • De olika paketen – Se till så att ljudbokstjänsten har ett eller flera prispaket som gynnar dig. Billigare paket ger dig ofta färre tillgängliga lyssningstimmar medan premiumpaket låter dig lyssna under obegränsad tid.
 • Bindningstiden – Det är fördelaktigt om du tillåts att teckna och avsluta ett abonnemang närsomhelst. På så vis har du friheten att välja exakt när du vill börja och sluta lyssna.
 • Skapa flera profiler – Om dina familjemedlemmar också vill använda ljusbokstjänsten ska du kontrollera att det går att skapa flera profiler på samma konto.
 • Olika enheter – Ta reda på vilka enheter du kan använda för att lyssna på ljudböckerna. I vanliga fall är det mobilen eller surfplattan som gäller.

Glöm inte provperioden

Det kan vara svårt att veta huruvida en tjänst är passande eller inte utan att testa på den. Just därför erbjuder de flesta ljudbokstjänster en särskild provperiod där du får möjligheten att lyssna på dina föredragna ljudböcker fullkomligt kostnadsfritt. Hur lång den här provperioden är varierar från tjänst till tjänst, men vanligtvis är det en hel månad som erbjuds.

Efter provperioden övergår din prenumeration till en betaltjänst enligt det paketet som du valde vid registrering. När allt kommer omkring förser provperioden dig med en chans att testa på ljudbokstjänsten, att få tillgång till ett brett utbud av ljudböcker och att kontrollera huruvida tjänsten känns fördelaktig för dig eller inte. Genom att välja någon av tjänsterna som vi tipsar om är det dock nästintill en garanti att du får en ljusboksupplevelse som faller dig i smaken.

Mer om samtliga ljudbokstjänster

Ljudböcker och eböcker via Bookbeat

BookBeat är en ljudboksapp där man kan lyssna och läsa med sin mobil eller surfplatta. BookBeat är stolta över att vara del av Europas ledande förlagshus Bonnier, som i över hundra år har skapat, förädlat och distribuerat berättelser. I BookBeats utbud ingår över 500.000 böcker på svenska, engelska och flertalet andra språk.

 • 1 månad gratis testperiod för alla nya användare.
 • Efter gratismånaden övergår prenumerationen till det prispaket du väljer vid registrering, från 99 kr/mån. Med basic-paketet kan man lyssna upp till 20 timmar för 99 kronor, passar perfekt för de som lyssnar lite mindre. Med premium-paketet kan man lyssna upp till 100 timmar och det kostar 149 kr.
 • Med BookBeats familjekonto kan upp till fem familjemedlemmar dela ett BookBeat-konto.
 • BookBeat har ingen bindningstid.

 

Bookbeat.se

Om Bookbeat

 • Användarna i App Store och Google Play har gett BookBeat högst snittbetyg av Sveriges populäraste ljudbokstjänster.
 • Över 500 000 böcker, välj och vraka bland alla våra ljudböcker och e-böcker. Hos oss hittar du såklart böcker både på svenska, engelska och flertalet andra språk.
 • Efter gratisperioden övergår prenumerationen till det prispaket man väljer vid registrering. Med basicpaketet kan man lyssna upp till 20 timmar för 99 kronor. Passar perfekt för de som lyssnar lite mindre. Med premiumpaketet kan man lyssna upp till 100 timmar och det kostar 149 kr.
 • Ingen bindningstid, känner du att BookBeat inte passar dig? Inga problem, du kan när som helst avsluta din prenumeration.
 • Med BookBeats familjekonto kan upp till fem familjemedlemmar dela ett BookBeat-konto.
 • BookBeat är kompatibelt med Apple Watch, Chromecast, Android Auto & Apple Carplay.

 

Nextory se

Ljudböcker och eböcker via Nextory

Nextory erbjuder ett stort urval av ljud- och e-böcker, och mot en fast månadsavgift kan du läsa och lyssna så mycket du vill.

Nextory erbjuder tre olika abonnemang: Silver, Guld och Familj, varav vilka du kan välja det som passar dig bäst. Med Nextory kan hela familjen alltid hitta nya, spännande titlar att läsa. Ni kan också skapa enskilda barnprofiler med böcker som passar för de små.

I appen hittar du en massa bra boktips, de senaste nyheterna, klassiker, självbiografier och memoarer, spännande deckare och mycket mer. Oavsett om du är på jakt efter godnattsagor, vardagsspänning eller matlagningsinspiration kan du alltid hitta dina favoritförfattare och böckerna du gillar hos oss. Nextorys app finns tillgänglig för både iOS och Android.

Nextory är en prenumerationstjänst med vilken du kan läsa och lyssna på böcker obegränsat, var och när du vill. I appen hittar du en massa bra boktips, de senaste nyheterna, klassiker, självbiografier och memoarer, spännande deckare och mycket mer. Hitta din nästa historia bland hundratusentals titlar. Du kan välja mellan tre olika abonnemang på Nextory: Silver, Guld och Familj (från 139 kr/ mån), beroende på vilket som passar dig bäst.

Oavsett om du är på jakt efter godnattsagor, vardagsspänning eller matlagningsinspiration kan du alltid hitta dina favoritförfattare och böckerna du gillar hos oss.

 

Storytel se

Ljudböcker och eböcker via Storytel

Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator

Storytel är en abonnemangstjänst med obegränsad lyssning för en fast månadskostnad

Storytel är en tjänst för ljudböcker och e-böcker som startades i Sverige 2005. Vår ambition är att tillhandahålla det största utbudet av ljudböcker och e-böcker, digitalt levererat på ett så bekvämt sätt som möjligt, till ett så lågt pris som möjligt.

Storytel har ett nära samarbete med alla svenska ljudboksförlag för att se till att vi alltid har det största möjliga utbudet av nya och gamla ljudböcker med en stor andel bestsellers av kända författare.

Ljudböcker gratis i 14 dagar

Öppna dörren till en oändlig värld av ljudböcker och stories. Upptäck prisbelönta deckare, svindlande romaner eller mäktiga biografier, och sortera enkelt böcker på både svenska, engelska, arabiska, danska eller finska.

 • Massor av ljudböcker och e-böcker.
 • Lägg enkelt till fler i familjen.
 • Från 179 kr/mån.
 • Prova gratis och avsluta när du vill.
 • E-böcker – Få den bästa läsupplevelsen med Storytels senaste läsplatta

 

 

 

Disney klubben

Disneyklubben

Välkomstpaketet är extra innehållsrikt och kostnadsfritt. Du betalar endast 59 kr för porto.

Vi erbjuder ett nytt Disneypaket till samlingen var tredje vecka, du kan själv välja intervall på Min sida.

Alla Disneypaket presenteras via e-post, med möjlighet till avbeställning eller ändring på Min sida.

Disneypaketet innehåller en klassikerbok, en bok från Ankeborg, Disneyfigur och ljud-/e-bok i app för endast 209 kr (inkl porto). Om du väljer medlemskap med ljudbok på cd är priset 258 kr (inkl porto).

Figurerna i Disneyklubben är testade och godkända för barn över 3 år.

Läs mer

Ingen bindningstid eller köpplikt och full ånger- och returrätt.’

 

FAQ – Frågor och svar.

Vad är en ljudbok?

En ljudbok är en bok som har inläst text, så att du kan lyssna på den i stället för att läsa den.

Hur kan man lyssna på ljudböcker?

Man kan lyssna på ljudböcker på olika sätt, till exempel genom att ladda ner filen till en mobil enhet, spela upp den på en dator eller via en ljudboksapp på en smartphone.

Var kan man hitta ljudböcker att lyssna på?

Det finns många ställen där man kan hitta ljudböcker att lyssna på, till exempel på biblioteket, på en webbplats för ljudböcker eller genom att köpa en ljudbok på CD eller som en digital fil.