Sveriges tidskrifter

Prenumerationer på tidningar & tidskrifter

Här är de bästa svenska tidskrifterna på nätet.

Tidskrifter och deras spridning i Sverige

Det var på 1600-talet som tidskriften dök upp, och detta skedde mer specifikt i England där tidskrifter såsom The Spectator och The Tatler blev en stor höjdare. Därefter dröjde det inte länge förrän tidskrifter började dyka upp här i vårt avlånga land på 1680-talet, och numera kan du stöta på flera tusentals tidskrifter i Sverige.

Just vetenskapliga tidskrifter var vanligt förekommande under 1600- och 1700-talet, men i dagens samhälle är det fullt möjligt att hitta alla möjliga tidskrifter inom olika ämnen. Inte undra på att deras popularitet bara fortsätter att växa. Frågorna som återstår är enbart följande: vad är egentligen en tidskrift och vem ger ut dem?

Vad är en tidskrift?

Till skillnad från dagstidningen som du dagligen kan ta del av släpps tidskrifter mer sällan, och snarare än nyheter lägger de vanligtvis fokus på ett visst ämne. I många fall brukar tidskriftupplagor släppas en gång varje vecka eller en gång i månaden. Fyra nummer per år är dock minimum för att få räknas som en tidskrift. Tidskrifter kan bland annat rikta in sig på populärvetenskap, kultur, livsstil, fackvetenskap och mer därtill.

Det är fullt möjligt för privatpersoner att ha en tidskrifter prenumeration. Med andra ord prenumererar du på tidskriften så att du regelbundet får kommande upplagor exempelvis veckovis eller månadsvis. En av de största inkomstkällorna när det kommer till tidskrifter är just prenumerationer, men även annonser om tidskriften släpps digitalt.

För de som är intresserade av att skapa en ny tidskrift gäller det att ta hänsyn till ett flertal punkter såsom att välja tryckeri och distributör noga. Man måste dessutom välja om den ska vara digital eller tryckt och om skribenter ska anställas eller inte. En tidskrift med en särskild logotyp bör också varumärkesskyddas för säkerhetens skull. Som tidigare nämnt måste upplagor även släppas minst fyra gånger om året för att räknas som en tidskrift.

Tidskrifter

Det breda utbudet hos Bonnier Tidskrifter

Tidskrifter finns det som sagt en uppsjö av, men vem är det som ger ut dem? Bonnier Tidskrifter, som numera har bytt namn till Bonnier Magazines & Brands, är bland annat ett tidskriftsförlag. Tidningarnas ämnen varierar, men det kan exempelvis vara tal om mode, mat och inredning. Sammanlagt är det 20 livsstilstidskrifter som de ger ut.

Förlagets popularitet fortsätter att växa, och för närvarande har de varje år fler än 3,5 miljoner läsare. Deras sajter besöks dessutom av 2,2 miljoner personer varje vecka. Med andra ord är det lätt att påstå att ett stort antal personer i Sverige uppskattar tidskrifterna som Bonnier Tidskrifter ger ut.

Sveriges Tidskrifter – störst branschorganisation i landets medievärld

Branschorganisationen Sveriges Tidskrifter är ytterligare en utgivare av tidskrifter här i vårt avlånga land, och de arbetar flitigt på många håll. Bland deras tjänster finner du tillhandahållning av konsulthjälp, marknadsföring samt utbildning, och efter 25+ år har de lyckats att förvärva hela 375 medlemmar. Med 4 300 tidskrifter som omsätter 6,5 miljarder kronor har de sannerligen åstadkommit mycket sedan de slog upp sina portar år 1997.

 

PC-tidningen är Nordens största datortidning som hjälper dig att välja rätt utrustning och få maximalt utbyte av din dator. Som prenumerant på PC-tidningen får du bland annat 4 GB gratis backup samt möjlighet att gratis upprätta din egen hemsida.

Följ ditt intresse med en tidning

För många människor är en av de bästa sakerna de kan tänka sig efter en lång och hård dag på jobbet att sätta sig i soffan och slå på en slumpmässig kanal på tv:n.

I princip är det inget fel med detta. Det kan finnas något väldigt terapeutiskt i den typen av inaktiv underhållning. Men i längden innebär det också att du gradvis blir som han eller hon utan något definierande intresse.

Ett intresse kräver förstås att man investerar tid, pengar och energi, men det kan också ge enorma fördelar att ha något som man brinner för. Även om man vet allt detta kan det dock vara svårt att komma i gång med en hobby eller åtminstone att hålla entusiasmen uppe. Du kanske kan ändra detta med en tidnings abonnemang.

Även om det ibland kan verka så, är tidningar inte bara för barn och äldre kvinnor. Det finns nu tidningar för alla typer av personer och intressen.

Ofta publiceras de varje vecka eller varje månad. På så sätt slipper du betala för dagstidningar som du ändå inte läser. Men du kan ändå hålla gnistan vid liv för det som intresserar dig och till och med få en mängd nya inputs och idéer från experter på området.

Få en prenumeration på din favorittidning

Det finns många sätt att få tag på tidningar. Det vanligaste är förmodligen en prenumeration. På så sätt kan du vara säker på att få alla tidningar som kommer ut, och de kan skickas direkt till din dörr.

Det är också ofta det billigaste sättet att få tidningen, eftersom du binder dig till en prenumeration för sex månader eller ett år i taget. Ju längre din prenumeration är, desto mer kan du ofta spara.

Eftersom du visar att du är en lojal läsare när du har en prenumeration följer ibland små gåvor eller specialerbjudanden med. Om du prenumererar på en inredningstidning kan det vara en vacker skål eller ett par nya ljusstakar. Om du däremot prenumererar på en vetenskaplig tidskrift kan du vara den lyckliga mottagaren av en rolig pryl.

Läs tidskrifter billigt eller gratis

Om du inte vill köpa en tidning på det här sättet kan du också enkelt köpa dem individuellt på bensinstationen eller i snabbköpet. Det blir ofta dyrare i längden och har naturligtvis inte samma fördelar.

Å andra sidan ser du också till att du bara betalar för de nummer av tidningen som du verkligen vill läsa.

Men om du inte har råd att prenumerera på en tidning eller om du bara är snål finns det ett gratis alternativ. Många bibliotek prenumererar också på ett antal olika tidskrifter.

Men till skillnad från de många böcker och annat material som du kan låna från biblioteket får du inte ta med dig tidningarna hem. Dessutom dröjer det ofta en vecka eller två innan du kan läsa den senaste tidningen. Men om du inte har något emot detta kan biblioteket vara ett bra och billigt sätt att läsa din månadstidning.

En tidning kan också vara en bra present till någon du älskar. Beroende på din budget kan du antingen ge ett enstaka nummer eller en prenumeration. Det är en bra present till den person som har tydliga intressen och som du inte vet vad du annars ska ge.

Bokklubbar.

Om du tycker mer om att läsa böcker än tidskrifter kanske du är mer intresserad av bokklubbar. Här kan du läsa böcker online eller beställa böcker som levereras till din hemadress.

Handla enligt ordet

Tidningar kan vara oerhört spännande och givande, och att läsa dem kan nästan bli en hobby i sig själv. Många av dem fokuserar dock på att ge dig tips och tricks. Det kan handla om heminredning, träning eller ett nytt byggprojekt.

 

Om du bara läser din tidskrift kommer du i de allra flesta fall inte att få full nytta av den. Så det verkliga värdet av en tidning är den kunskap du får genom den och de projekt som den kan inspirera till.