Flyghjälp hjälper flygpassagerare med att säkra ekonomisk kompensation för flygförseningar, cancellerade flyg och överbokningar. De är experter på områdets juridik och står för kommunikationen med flygsällskapen, som ofta är restrektiva med att utbetala kompensation.

I dag är man berättigad upp till 6 000 kr i kompensation, om ens flygavgång har blivit cancellerad, överbokad eller försenad mer än 3 timmar vid ankomst – inom de senaste 2 månader.

 

flyghjalp-se

Gör anmälan

 

Flyhjælp hjälper familj med 14,900 kronor i kompensation

Har du upplevt ett inställt eller försenat flyg under de senaste tre åren? 

Jannie Thomsen och hennes familj blev 10 timmar och 38 minuter försenade på sin resa till Malaga. Familjen var därför både försenad och utmattad innan semestern riktigt hade börjat. En flygförsening ska inte förstöra din semester, och därför är det möjligt att begära ersättning för en försenad resa. Det krävs bara att flygningen var till eller från ett EU-land eller att den gjordes med ett europeiskt flygbolag.

Om du anländer två timmar senare än den planerade ankomsttiden på grund av ett inställt flyg har du i allmänhet rätt till kompensation. Detsamma gäller om ditt flyg är försenat med 3 timmar eller mer.

I Jannie Thomsens fall försökte hon själv begära ersättning, men utan framgång. Hon vände sig därför till Flyhjælp, som kunde ta hand om hennes ärende. Flyhjælp tog upp den rättsliga kampen mot Norwegian och vann målet till familjens fördel. Norwegian betalade 400 euro till var och en av de fem familjerna, vilket motsvarar 14,900 kronor totalt. Gör som Jannie Thomsen och få din rättmätiga kompensation från flygbolaget.

Flyhjælp är experter på flygpassagerares rättigheter och hjälper dig på en ”no cure – no pay”-basis. Det innebär att Flyhjælp endast tar betalt om de vinner målet för dig.

Besök Flyhjælp och använd deras kalkylator! Den visar om du är skyldig pengar:

 

Var flyget inställt? Du kan kräva att få tillbaka biljettpriset! Upprätta ditt krav här!

Är du också trött  inställda flyg?

Flyghjälp hjälper dig med att få tillbaka pengarna för din flygbiljett, om ditt flyg är inställt. Du kan få tillbaka pengar för flyg som är inställda under hela karantänen. Har du pengar att hämta?
Flyghjälp är juridiska experter på området och vinner 92% av alla deras upprättade ärenden. De hjälper dig utifrån principen “no cure – no pay”, så du betalar bara om du får ersättning.
Du kan också få ersättning för hotell, transport samt mat och dryck, så länge du har sparat kvitton.

Visste du att du har rätt till återbetalning av hela din flygbiljett, om den är inställd på grund av Coronakarantänen?

Kräv återbetalning av din flygbiljett här!

 

Räkna ut vad du kan kräva och skicka kravet till flygbolaget

”Räkna ut vad du kan kräva och skicka kravet till flygbolaget”

Enligt EU-förordningen 261/2004 har du rätt till ekonomisk ersättning för din inställda flygning. De skyldiga flygbolagen bör kompensera dig med 600 euro, beroende på flygrutten och distansen som du skulle ha rest.

För att få denna ersättning måste du skicka ett kravbrev till flygbolaget som beskriver detaljer om din inställda flygning, inklusive datum, start- och ankomstorter samt vad som orsakade förseningen eller inställningen av planet.

I brevet kan du begära en kompensation på 600 euro, enligt EU-förordningen 261/2004. Om flygbolaget inte accepterar ditt krav är det nödvändigt att ta itu med företagets klagomålsprocess om du vill fortsätta att driva din anspråk.

 

Skaffa ett förseningsintyg från flygbolaget

Om du har blivit drabbad av försening eller inställt flyg kan du ansöka om kompensation från flygbolaget. Detta görs genom att skaffa ett förseningsintyg, som bekräftar att flyget verkligen blev försenat eller inställt. För att skaffa detta intyg behöver du bara kontakta flygbolagets kundtjänst och begära det. Du kan ofta göra detta via telefon, mejl eller direkt på plats i terminalen.

Du kan också begära ett intyg via flygbolagets hemsida, men det är oftast bäst att kontakta dem direkt. På så sätt får du alltid den senaste informationen om din resa och kan vara säker på att du får rätt information. Flygbolaget ska då skicka ett förseningsintyg till dig som bekräfter att flyget försenades eller ställdes in.

Om inte flygbolaget ger dig ett förseningsintyg, eller om det är för sent att skaffa det, kan du också kräva en ersättning genom att kontakta den nationella luftfartsmyndigheten i landet där din resa avgick. De hjälper dig med att ansöka om kompensation och kan även ge vägledning och stöd under hela processen.

 

flyghjalp-se

 

Din rätt till ekonomisk ersättning

Enligt EU:s regler har du rätt till ekonomisk ersättning från flygbolaget om ditt flyg är försenat eller inställt. Detta gäller oavsett orsaken till förseningen eller inställningen. Ersättningen beror på hur lång tid du måste vänta, och det minsta beloppet du kan få är 250 euro. Flygbolaget ska också erbjuda dig alternativ transport till slutdestinationen, om det är möjligt. Om flyget är mer än fyra timmar försenat har du dessutom rätt till mat, dryck och boende i väntan på att få flyga iväg.

Du kan även få ekonomisk ersättning om flygbolaget inte följer de regler som gäller när det gäller kompensation för inställda eller försenade flyg. Om du har problem med att få din ersättning från flygbolaget, kan du vända dig till den nationella konsumentmyndigheten, som kan hjälpa dig att lösa problemet.

 

Om flygbolaget inte följer reglerna

Om flygbolaget inte följer reglerna kan du kräva kompensation och återbetalning av flygbiljetten. Detta gäller även om du har bokat din flygning med ett charterbolag. Flyghjälp.se hjälper dig att navigera i de olika lagarna och reglerna och ger dig råd om hur du ska gå vidare för att få det du har rätt till.
Du kan även anmäla flygbolaget till Transportstyrelsen om du känner att de inte följer reglerna. Anmälan ska göras efter att du har försökt lösa problemet med bolaget själv.

Du kan även vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) om du inte kommer fram till någon lösning med flygbolaget själv. De kan ta upp ditt ärende och besluta om vilken form av kompensation som ska ges.

 

Begär ersättning från din kortförsäkring

Det finns många olika anledningar till varför du inte kan flyga med ditt planerade flyg. Oavsett om det är förseningar, inställda flyg eller annat som orsakat att du inte kommer fram till din destination i tid, så har du rätt till ersättning från din kortförsäkring. Detta gäller dock bara om du har tecknat en så kallad avbeställningsförsäkring.

Om du inte har en avbeställningsförsäkring kan du fortfarande få pengarna tillbaka från ditt flygbolag, men detta är inte alltid lika enkelt och det gäller oftast endast vissa skäl.

För att begära ersättning från din kortförsäkring måste du först kontakta försäkringsbolaget och berätta om din situation. Du behöver då lämna in några olika papper som kan bekräfta ditt inköp, vilket kan vara ett kvitto på betalningen samt detaljer om resan, såsom flygbiljetter och bokningsinformation.

När du har skickat in dina dokument är det viktigt att hålla koll på att processen går framåt. Om försäkringsbolaget godtar din ansökan behandlar de den, men det kan ibland ta tid innan du får ett besked eller en ersättning. Det är därför svårt att ge exakta tidsramar för hur lång tid en ersättnings

 

Begär ersättning från din hemförsäkring

Om du har blivit nekad boarding, är ditt flyg försenat eller annullerats har du rätt till ersättning från din hemförsäkring. I de flesta fall täcker en hemförsäkring rese skydd och ersätter kostnader för boende och transport vid förseningar och annulleringar av flyg. Kontakta din hemförsäkringsbolaget för att ansöka om ersättning.

Om du har ett separat reseskydd som är köpt som en extra försäkring kan det också vara möjligt att ansöka om ersättning. Kontakta ditt försäkringsbolag och be dem ta reda på om du har rätt till ersättning. Du kan också läsa igenom villkoren i din försäkring för att se om du är berättigad till ersättning.

 

FAQ – Frågor och svar.

Vad är Flyghjälp.se?

Flyghjälp.se är en webbplats som erbjuder hjälp och råd till människor som har problem med sina flygningar, inklusive förseningar, inställda flyg och förlorade bagage.

Vad kan jag göra om jag har problem med min flygning på Flyghjälp.se?

Du kan ansöka om ersättning på Flyghjälp.se, om din flygning har drabbats av förseningar, inställda flyg eller förlorat bagage. Du kan också få råd och hjälp om hur man hanterar olika scenarier.

Hur lång tid tar det att få ersättning via Flyghjälp.se?

Tiden för att få ersättning varierar beroende på olika faktorer, som typ av problem och flygbolagets respons. Flyghjälp.se arbetar för att få ersättning till kunder så snabbt som möjligt.

Är det gratis att använda Flyghjälp.se?

Nej, det finns en avgift för att använda tjänsterna på Flyghjälp.se, men det är en procentsats av ersättningen som du får och det är endast efter att ersättning är utbetald till dig.

 

flyghjalp-se

 

Flyghjälp Trustpilot recensioner

”Flyghjälp” är en tjänst som hjälper människor att få kompensation för flygförseningar och inställda flyg. När ett flygbolag gör fel kan du använda ”Flyghjälp” för att få hjälp med att kräva ersättning. Tjänsten är helt gratis och du behöver inte betala något upfront.

Det finns många olika orsaker till varför ett flyg kan bli försenat eller inställt, men det finns alltid någon form av ersättning som du kan kräva om du har rätt till det.
Till att börja med har ”Flyghjælp” mycket gott betyg från kunder på Trustpilot. De har ett genomsnittligt betyg på 4,7/5 stjärnor som visar att många kunder är nöjda med deras tjänster.

 

Flyghjälp kontakt

När det gäller flygrelaterade problem är det viktigt att veta vem du ska kontakta för hjälp. På flyghjalp se kan du få hjälp med allt från kompensation för försenade eller inställda flyg till återbetalning av obekväma sittplatser eller bagageavgifter.

 

Adress – Kundtjänst

Flyghjälp ApS
Adress: Holmbladsgade 133, 2300 Köpenhamn S

E-post: hello@flyghjalp.se

Besök webbplatsen

CVR: DK 36 91 74 90

 

flyghjalp-se

 

Resor och semester