Resor – Boka din semester här.

Här kan du välja mellan flera olika resealternativ.

Resor och semester

Vare sig du vill ha flyg till Sydamerika eller en semester i en stuga i Sverige

Här har du alla möjligheter att hitta de bästa och billigaste priserna för din kommande resa.

 

Hotell

 

Iberostar

Iberostar

Iberostar Hotels & Resorts är en ledande hotellkedja som främjar en ansvarsfull turismmodell med fokus på vård av människor och miljö. Iberostar har mer än 100 4- och 5-stjärniga hotell i de största turistmålen i Europa, Afrika och Amerika. Hotellportföljen Iberostar erbjuder sina kunder strandhotell, stadshotell och hotell med historia. Njut av en all inclusive-semester med din familj, som ett par eller med vänner på hotell på Mallorca, Teneriffa, Costa del Sol, Kuba, Mexiko, Dominikanska republiken, Jamaica eller Brasilien. Upplev kärnan i stadslivet genom våra hotell i Madrid, Barcelona eller New York.

 

 

Radisson Hotels

Radisson 

Radisson Blu är ett exklusivt varumärke med mer än 274 hotell i 71 länder i Europa, Mellanöstern och Afrika.

Radisson Hotel ligger nära stadskärnor, stora flygplatser och nöjespunkter, och förenklar affärs- och fritidsresor så att du kan fokusera på det som är viktigt för dig. Hitta våra utvalda hotell på unika platser över hela världen, där alla matchar vårt varumärkes signum: enkel, vacker design, utsökt mat på plats och omtänksam service som hjälper dig att balansera arbete och fritid. Se vad som är nytt och stanna hos oss under din nästa resa.

 

Hyr eller hyr ut bostäder

 

Samtrygg

Samtrygg är en trygg marknadsplats för andrahandsuthyrning av bostäder som grundades i Sverige 2013. Såväl hyresvärdar som hyresgäster tar del av Trygghetspaketet som bl.a. inkluderar hyresgaranti, en speciellt framtagen andrahandsförsäkring, trygga hyresavtal och personlig service. Hyresgäster har dessutom möjlighet att hyra bostad utan att betala deposition. Samtrygg har även ett enkelt system för att boka visningar och få information om nya inkomna bostäder. Varje år beräknas 250 000 andrahands-hyresavtal tecknas i Sverige.

Funderar du på att hyra ut? Annonsera gratis genom Samtrygg.

 

Bussresor

Vy Bus4you 

Vy Bus4you är Nordens näst största bussbolag, med verksamhet i Norge och Sverige.

Vy Bus4you erbjuder sina kunder bussresor med högsta komfort. I stora och sköna skinnfotöljer, med WiFi (4G) och eluttag vid varje säte så att du som resenär kan arbeta, surfa eller bara koppla av. Vy Bus4you har persontransportens nöjdaste kunder, och har haft det under de senaste åtta åren enligt mätningar gjorda av SKI, kvalitetsindex-se. Vy Bus4you express erbjuder smidiga resor för den som vill resa riktigt billigt. Att resa med Vy Bus4you är alltid trevligt, pålitligt, trafiksäkert, miljövänligt och snällt mot plånboken

 

Flyghjälp

 

Flyghjälp.se

Upprätta ditt ärende och luta dig tillbaka, medan Flyghjälp tar upp den juridiska kampen mot flygbolagen, och får tillbaka dina pengar. Du betalar bara om biljetten blir ersatt.
Kräv återbetalning av din flygbiljett här!

 

flygförsening.se

Skulle du vara på semester i utlandet i sommar? Vi hjälper dig med att få pengarna retur.

Resor - Boka din semester här.

Hostelclub

På Hostelclub hittar resenären prisvärda hostel, hotel, B&B, vandrarhem m.m.

Här kan du boka hostel och vandrarhem förmånligt och pålitligt!

 

Hotelspecials.se

Välkommen till hotelspecials en av de största webbsidorna för bokning av specialerbjudanden på hotell. HotelSpecials erbjuder bokning av massor av olika specialerbjudanden och hotellpaket med olika teman som romantik, slott, gourmet, familj men även bokning av “vanliga” hotellrum.

Njut av en romantisk weekend tillsammans. Stort utbud av hotell med romantikpaket.

 

Interhome.se

Interhome erbjuder fler än 40 000 kvalitetssäkrade semesterbostäder att hyra online
Egentligen spelar det ingen roll vad du söker: Interhome kan tillfredsställa i princip alla önskemål med över 40 000 bokningsbara semesterhus och lägenheter i 31 länder. Vare sig du är ute efter att hyra ett hus i alperna, en villa med pool, en storstadslägenhet, en vingård eller ett slott – hos oss hittar du boendet som är rätt för just dig! Interhomes service omfattar hanteringen av hela bokningsprocessen, nyckelutlämning och slutstädning. Det är Du som har semester! Utnyttja också fördelarna av Interhomes välkända och genomarbetade klassificeringssystem med stjärnor, som du hittar på alla våra hus och lägenheter.
Hyr ditt drömboende

Alla våra semesterbostäder är kvalitetssäkrade

 

FlixBus

Med FlixBus är det nu möjligt att resa i Europa på ett hållbart, bekvämt och roligt sätt. Genom att erbjuda resenärer möjlighet att uppleva världen oavsett budget, utgör de gröna bussarna ett modernt och bekvämt resealternativ. Sedan 2013 har FlixBus utvecklat det största bussnätet i Europa. Tack vare teknikinnovationer som ett trendsättande system för bokning och biljetter, FlixBus-appen, gratis Wi-Fi ombord, underhållningsportal och GPS live-spårning av bussarna har de revolutionerat bussreseindustrin. FlixBus är också beroende av partnerskap med små och medelstora företag. Mer information finns på FlixBus hemsida.

 

Hyrbil

Autoeurope.se

Behöver du hyrbil? Här hittar du den snabbt och billigt!

 

Camptoo

Camptoo är en online marknadsplats där hyresgäster kan hyra en husbil eller husvagn direkt från privata uthyrare nära hemmet eller destinationen. Camptoo har ett stort utbud av unika husbilar och husvagnar i alla prisklasser, allt från familjevänliga och lyxiga husbilar till trendiga och smarta VW campervans perfekta för paret eller långresan. Våra uthyrare får hjälp att på ett säkert och tryggt sätt hyra ut sitt fordon när det annars står stilla, och tjänar både extra pengar och sprider camping glädjen till andra.

 

Tågresor

FlixTrains

“Moderföretaget FlixMobility, där både FlixBus och FlixTrains verksamheter ingår, erbjuder hållbara, prisvärda och bekväma resor med buss och tåg. Som en unik kombination av tech-startup, e-handelsplattform och transportföretag, har FlixBus på kort tid skapat Europas största linjenät för busstrafik. I 2018 utökade FlixBus sitt utbud med tågresor och lanserade gröna tåg på den tyska marknaden och år 2021 lanserades den första tåglinjen i Sverige. Tack vare ett enkelt bokningssystem på både webb och i app, vill FlixMobility att det ska vara så enkelt och prisvärt som möjligt för alla att resa och upptäcka nya platser. Våra tåg och bussar uppfyller högsta säkerhetsstandarder och erbjuder ett tryggt, prisvärt och hållbart alternativ till bil och flyg.

Allt du ska tänka på inför resan | Planering, tips och råd

Det är alltid spännande att få en paus från det krävande arbetet och den enformiga vardagen för att istället ta del av helt nya upplevelser i form av resor. Vare sig det gäller svenska resor eller utlandsresor är det dock av yttersta vikt att du har planerat din semester in i minsta detalj så att inga otrevliga överraskningar uppenbarar sig.

För att se till så att du kan njuta av dina kommande resor till fullo ska vi hjälpa dig på traven. Nedan kommer vi nämligen att lyfta fram diverse punkter som är viktiga att ha i åtanke innan du ger dig av på resan. Du kommer att kunna läsa mer om allt från hur du sparar pengar när du bokar din flygbiljett till vad som ska finnas med på packlistan.

Hur du sparar pengar när du reser utomlands

Att åka utomlands kan vid åtskilda tillfällen bli en dyr historia, men lyckligtvis nog finns det diverse metoder att tillämpa för att säkerställa att resan blir så billig som möjligt. Det rekommenderas bland annat att vara ute i god tid när du bokar dina biljetter. Ju närmare avgångsdatumet desto dyrare är flygbiljetterna. Med detta i åtanke kan du därför spara hundralappar, om inte tusenlappar, på att beställa biljetter flera veckor eller månader i förväg.

Ett ytterligare tips är att resa under lågsäsongen. På våren och sommaren är det stort tryck på flygplatsen, vilket inte enbart leder till köer och svårhanterliga folkmassor, utan även dyrare priser. Efterfrågan är stor medan utbudet är begränsat, och därför har flygbolagen möjligheten att höja priserna på flygbiljetterna ganska rejält. Om du dock reser under vinterhalvåret är efterfrågan inte lika stor, och flygbiljettpriset sjunker därför avsevärt. Samtidigt slipper du att trängas bland ett hav av reseentusiaster på flygplatsen.

Budgetera rätt för en lyckad semester

Flygbiljetterna är inte det enda som kostar, utan du kommer därtill att behöva lägga pengar på mat, hotellrum, aktiviteter samt turer till diverse sevärdheter. För att se till så att din ekonomiska situation klarar av trycket bör du ha en ordentlig buffert. Budgetera rätt för att spara ihop tillräckligt med pengar inför resan och säkerställ att det finns lite extrapengar på kontot om en olycka skulle vara framme.

Det är därtill fullt möjligt att ta ett privatlån för att garantera en välfylld plånbok, men detta bör ske med varsamhet. En stor del av lån kommer inte bara med räntor, utan även diverse avgifter i form av uppläggnings- och aviavgifter. Det är därför av yttersta vikt att du jämför låneerbjudanden noga så att du verkligen får gynnsamma villkor.

Gör en praktisk packlista

Både välplanerade turer samt alla sista minuten resor kräver det optimala bagaget. Det är dock inte sällan som man packar in i det sista och då i slutändan glömmer några av de viktigaste komponenterna. För att se till så att resväskan verkligen är komplett behöver du därför en praktisk packlista.

Se till så att du i god tid skriver ner allting som du vill ha med dig, och fortsätt att uppdatera listan regelbundet när du kommer på ytterligare packningskomponenter som måste få följa med. På så vis kan du lugnt och sansat packa någon dag innan du ska åka iväg medan du helt enkelt följer din packlista.

Vad bör dock få följa med i resväskan? Jo, det första du packar är kläder efter väder. Skjortor, tröjor, byxor, underkläder, skor, jackor, strumpor och dylikt. Därtill ska du ha med en necessär som innehåller tandborste, tandkräm, deodorant, borste, schampo, balsam samt möjligtvis huvudvärkstabletter och liknande medicin. Sist men inte minst är regnkläder, handduk, plånbok, viktiga telefonnummer samt ditt pass ett måste.

Förbered dig inför resan

Resor medför alltid en viss risk för att det oförutsedda inträffar, men för att klara av att lösa de flesta problem kan du vidta särskilda försiktighetsåtgärder. Innan du ger dig av på dina resor ska du exempelvis kontrollera att biljetten är ombokningsbar, och du ska även fixa dina försäkringar, ditt visum och ditt pass i god tid. Ta dessutom reda på om det krävs några vaccinationer innan du åker så att allt är klappat och klart när planet väl lyfter.

Innan du åker iväg på resor kan det också vara en god idé att kontrollera huruvida du kan betala med kreditkort eller inte, vilken valuta som används i landet samt hur dyrt det är att ta emot samtal. Med allt det ovannämnda i åtanke kan du lugnt njuta av alla dina resor och veta med dig att du verkligen är redo för det som komma skall.