Resor – Boka din semester här.

Här kan du välja mellan flera olika resealternativ.

Resor och semester

Vare sig du vill ha flyg till Sydamerika eller en semester i en stuga i Sverige

Här har du alla möjligheter att hitta de bästa och billigaste priserna för din kommande resa.

 

Hyr eller hyr ut bostäder

 

Samtrygg

Samtrygg är en trygg marknadsplats för andrahandsuthyrning av bostäder som grundades i Sverige 2013. Såväl hyresvärdar som hyresgäster tar del av Trygghetspaketet som bl.a. inkluderar hyresgaranti, en speciellt framtagen andrahandsförsäkring, trygga hyresavtal och personlig service. Hyresgäster har dessutom möjlighet att hyra bostad utan att betala deposition. Samtrygg har även ett enkelt system för att boka visningar och få information om nya inkomna bostäder. Varje år beräknas 250 000 andrahands-hyresavtal tecknas i Sverige.

Funderar du på att hyra ut? Annonsera gratis genom Samtrygg.

 

Bussresor

Vy Bus4you 

Vy Bus4you är Nordens näst största bussbolag, med verksamhet i Norge och Sverige.

Vy Bus4you erbjuder sina kunder bussresor med högsta komfort. I stora och sköna skinnfotöljer, med WiFi (4G) och eluttag vid varje säte så att du som resenär kan arbeta, surfa eller bara koppla av. Vy Bus4you har persontransportens nöjdaste kunder, och har haft det under de senaste åtta åren enligt mätningar gjorda av SKI, kvalitetsindex-se. Vy Bus4you express erbjuder smidiga resor för den som vill resa riktigt billigt. Att resa med Vy Bus4you är alltid trevligt, pålitligt, trafiksäkert, miljövänligt och snällt mot plånboken

 

Flyghjälp

 

Flyghjälp.se

Upprätta ditt ärende och luta dig tillbaka, medan Flyghjälp tar upp den juridiska kampen mot flygbolagen, och får tillbaka dina pengar. Du betalar bara om biljetten blir ersatt.
Kräv återbetalning av din flygbiljett här!

 

flygförsening.se

Skulle du vara på semester i utlandet i sommar? Vi hjälper dig med att få pengarna retur.

Resor - Boka din semester här.

 

Hostelclub

På Hostelclub hittar resenären prisvärda hostel, hotel, B&B, vandrarhem m.m.

Här kan du boka hostel och vandrarhem förmånligt och pålitligt!

 

Hotelspecials.se

Välkommen till hotelspecials en av de största webbsidorna för bokning av specialerbjudanden på hotell. HotelSpecials erbjuder bokning av massor av olika specialerbjudanden och hotellpaket med olika teman som romantik, slott, gourmet, familj men även bokning av ”vanliga” hotellrum.

Njut av en romantisk weekend tillsammans. Stort utbud av hotell med romantikpaket.

 

Interhome.se

Interhome erbjuder fler än 40 000 kvalitetssäkrade semesterbostäder att hyra online
Egentligen spelar det ingen roll vad du söker: Interhome kan tillfredsställa i princip alla önskemål med över 40 000 bokningsbara semesterhus och lägenheter i 31 länder. Vare sig du är ute efter att hyra ett hus i alperna, en villa med pool, en storstadslägenhet, en vingård eller ett slott – hos oss hittar du boendet som är rätt för just dig! Interhomes service omfattar hanteringen av hela bokningsprocessen, nyckelutlämning och slutstädning. Det är Du som har semester! Utnyttja också fördelarna av Interhomes välkända och genomarbetade klassificeringssystem med stjärnor, som du hittar på alla våra hus och lägenheter.
Hyr ditt drömboende

Alla våra semesterbostäder är kvalitetssäkrade

 

FlixBus

Med FlixBus är det nu möjligt att resa i Europa på ett hållbart, bekvämt och roligt sätt. Genom att erbjuda resenärer möjlighet att uppleva världen oavsett budget, utgör de gröna bussarna ett modernt och bekvämt resealternativ. Sedan 2013 har FlixBus utvecklat det största bussnätet i Europa. Tack vare teknikinnovationer som ett trendsättande system för bokning och biljetter, FlixBus-appen, gratis Wi-Fi ombord, underhållningsportal och GPS live-spårning av bussarna har de revolutionerat bussreseindustrin. FlixBus är också beroende av partnerskap med små och medelstora företag. Mer information finns på FlixBus hemsida.

 

Hyrbil

Autoeurope.se

Behöver du hyrbil? Här hittar du den snabbt och billigt!

 

Camptoo

Camptoo är en online marknadsplats där hyresgäster kan hyra en husbil eller husvagn direkt från privata uthyrare nära hemmet eller destinationen. Camptoo har ett stort utbud av unika husbilar och husvagnar i alla prisklasser, allt från familjevänliga och lyxiga husbilar till trendiga och smarta VW campervans perfekta för paret eller långresan. Våra uthyrare får hjälp att på ett säkert och tryggt sätt hyra ut sitt fordon när det annars står stilla, och tjänar både extra pengar och sprider camping glädjen till andra.

 

Tågresor

FlixTrains

”Moderföretaget FlixMobility, där både FlixBus och FlixTrains verksamheter ingår, erbjuder hållbara, prisvärda och bekväma resor med buss och tåg. Som en unik kombination av tech-startup, e-handelsplattform och transportföretag, har FlixBus på kort tid skapat Europas största linjenät för busstrafik. I 2018 utökade FlixBus sitt utbud med tågresor och lanserade gröna tåg på den tyska marknaden och år 2021 lanserades den första tåglinjen i Sverige. Tack vare ett enkelt bokningssystem på både webb och i app, vill FlixMobility att det ska vara så enkelt och prisvärt som möjligt för alla att resa och upptäcka nya platser. Våra tåg och bussar uppfyller högsta säkerhetsstandarder och erbjuder ett tryggt, prisvärt och hållbart alternativ till bil och flyg.

Billiga resor

Billiga resor kan vara ett bra sätt att få uppleva nya platser utan att behöva lägga ut för mycket pengar. Det finns många olika sätt att hitta billiga resor, och med lite planering och flexibilitet kan man oftast hitta bra erbjudanden.

En av de bästa metoderna för att hitta billiga resor är att vara ute i god tid. Många flygbolag och resebyråer har ofta bra priser på biljetter och paketresor om man bokar i god tid, ofta flera månader innan avresedatum. Det kan också vara lönsamt att vara flexibel med avresedatum och tider, eftersom priserna ofta är lägre på vardagar och under lågsäsong.

Det finns också många sökmotorer och jämförelsesajter på nätet som hjälper till att hitta billiga flyg- och hotellbiljetter. Genom att använda dessa verktyg kan man snabbt och enkelt jämföra priser från olika flygbolag och hotellkedjor och hitta de billigaste alternativen.

En annan metod för att hitta billiga resor är att vara beredd att förhandla. Många hotell och resesajter har lite extra utrymme i sina priser, och om man frågar efter en rabatt eller ett bättre pris kan man ibland få ner priset på sin resa. Det kan också vara lönsamt att vara beredd att bo på lite billigare hotell eller att välja en mindre populär destination, eftersom priserna ofta är lägre på dessa ställen.

I slutändan handlar det om att vara ute i god tid, vara flexibel och vara beredd att förhandla för att hitta billiga resor. Genom att använda sig av sökmotorer och jämförelsesajter, och genom att vara beredd att bo på lite billigare hotell och välja mindre populära destinationer, kan man oftast hitta bra erbjudanden och få uppleva nya platser på ett prisvänligt sätt.

 

Sista minuten

Sista minuten är ett begrepp som används för att beskriva resor eller semesterpaket som bokas och genomförs vid kort varsel. Sista minuten-resor kan vara ett bra alternativ för den som vill ha lite spontanitet i sina semesterplaner eller för den som vill hitta bra priser på sina resor.

Det finns många olika sista minuten-erbjudanden att välja mellan, både på nätet och hos olika resebyråer. Många flygbolag, hotellkedjor och researrangörer har speciella erbjudanden på sista minuten-resor för att fylla upp sina sista lediga platser eller för att locka till sig kunder. Dessa erbjudanden kan vara mycket prisvärda, men det är viktigt att vara beredd på att man kanske inte alltid kan välja destination, hotell eller avresedatum själv.

En fördel med sista minuten-resor är att man oftast kan hitta bra priser. Många flygbolag och hotell har lite extra utrymme i sina priser och kan därför erbjuda bra priser på sista minuten-resor. Det kan också vara lönsamt att vara flexibel med avresedatum och tider, eftersom priserna ofta är lägre på vardagar och under lågsäsong.

Det finns också många sökmotorer och jämförelsesajter på nätet som hjälper till att hitta billiga sista minuten-resor. Genom att använda dessa verktyg kan man snabbt och enkelt jämföra priser från olika flygbolag och hotellkedjor och hitta de billigaste alternativen.

I slutändan handlar det om att vara beredd på att göra avkall på viss flexibilitet och att vara ute i sista stund för att hitta bra priser på sista minuten-resor. Genom att vara flexibel med avresedatum och tider och genom att använda sig av sökmotorer och jämförelsesajter kan man oftast hitta bra erbjudanden och få uppleva nya platser på ett prisvänligt sätt.

 

Charterresa

En charterresa är en resa som man bokar genom en resebyrå eller ett flygbolag. Charterresor inkluderar oftast flygresan, transport till och från hotellet, samt logi på ett hotell eller en annan boendeform. Charterresor kan vara ett bra alternativ för den som vill ha en enklare och mer stressfri semester, eftersom man slipper tänka på detaljerna själv.

Det finns många olika charterresor att välja mellan, både till sol- och baddestinationer och till mer kulturella resmål. Många charterbolag erbjuder också olika aktiviteter och utflykter under resan, så man kan få uppleva mer av destinationen på ett enkelt sätt.

En fördel med charterresor är att man oftast kan hitta bra priser. Charterbolagen har ofta avtal med olika flygbolag och hotellkedjor, och kan därför erbjuda bra priser på sina resor. Det kan också vara lönsamt att välja en charterresa om man vill resa med barn, eftersom man ofta kan få rabatt på barnpriset.

Det finns också många olika resebyråer och charterbolag att välja mellan, så det är viktigt att jämföra olika erbjudanden och att läsa igenom vad som ingår i resan innan man bokar. Det är också viktigt att kolla upp resebolaget och att se till att man har en giltig reseförsäkring innan man reser.

I slutändan handlar det om att välja en charterresa som passar ens individuella behov och preferenser. Genom att jämföra olika erbjudanden och att läsa igenom vad som ingår i resan, kan man hitta en charterresa som passar ens önskemål och budget. En charterresa kan vara ett bra alternativ för den som vill ha en enklare och mer stressfri semester, och kan ge möjlighet att uppleva mer av destinationen på ett enkelt sätt.

 

Allt du ska tänka på inför resan | Planering, tips och råd

Det är alltid spännande att få en paus från det krävande arbetet och den enformiga vardagen för att istället ta del av helt nya upplevelser i form av resor. Vare sig det gäller svenska resor eller utlandsresor är det dock av yttersta vikt att du har planerat din semester in i minsta detalj så att inga otrevliga överraskningar uppenbarar sig.

För att se till så att du kan njuta av dina kommande resor till fullo ska vi hjälpa dig på traven. Nedan kommer vi nämligen att lyfta fram diverse punkter som är viktiga att ha i åtanke innan du ger dig av på resan. Du kommer att kunna läsa mer om allt från hur du sparar pengar när du bokar din flygbiljett till vad som ska finnas med på packlistan.

Hur du sparar pengar när du reser utomlands

Att åka utomlands kan vid åtskilda tillfällen bli en dyr historia, men lyckligtvis nog finns det diverse metoder att tillämpa för att säkerställa att resan blir så billig som möjligt. Det rekommenderas bland annat att vara ute i god tid när du bokar dina biljetter. Ju närmare avgångsdatumet desto dyrare är flygbiljetterna. Med detta i åtanke kan du därför spara hundralappar, om inte tusenlappar, på att beställa biljetter flera veckor eller månader i förväg.

Ett ytterligare tips är att resa under lågsäsongen. På våren och sommaren är det stort tryck på flygplatsen, vilket inte enbart leder till köer och svårhanterliga folkmassor, utan även dyrare priser. Efterfrågan är stor medan utbudet är begränsat, och därför har flygbolagen möjligheten att höja priserna på flygbiljetterna ganska rejält. Om du dock reser under vinterhalvåret är efterfrågan inte lika stor, och flygbiljettpriset sjunker därför avsevärt. Samtidigt slipper du att trängas bland ett hav av reseentusiaster på flygplatsen.

Budgetera rätt för en lyckad semester

Flygbiljetterna är inte det enda som kostar, utan du kommer därtill att behöva lägga pengar på mat, hotellrum, aktiviteter samt turer till diverse sevärdheter. För att se till så att din ekonomiska situation klarar av trycket bör du ha en ordentlig buffert. Budgetera rätt för att spara ihop tillräckligt med pengar inför resan och säkerställ att det finns lite extrapengar på kontot om en olycka skulle vara framme.

Det är därtill fullt möjligt att ta ett privatlån för att garantera en välfylld plånbok, men detta bör ske med varsamhet. En stor del av lån kommer inte bara med räntor, utan även diverse avgifter i form av uppläggnings- och aviavgifter. Det är därför av yttersta vikt att du jämför låneerbjudanden noga så att du verkligen får gynnsamma villkor.

Gör en praktisk packlista

Både välplanerade turer samt alla sista minuten resor kräver det optimala bagaget. Det är dock inte sällan som man packar in i det sista och då i slutändan glömmer några av de viktigaste komponenterna. För att se till så att resväskan verkligen är komplett behöver du därför en praktisk packlista.

Se till så att du i god tid skriver ner allting som du vill ha med dig, och fortsätt att uppdatera listan regelbundet när du kommer på ytterligare packningskomponenter som måste få följa med. På så vis kan du lugnt och sansat packa någon dag innan du ska åka iväg medan du helt enkelt följer din packlista.

Vad bör dock få följa med i resväskan? Jo, det första du packar är kläder efter väder. Skjortor, tröjor, byxor, underkläder, skor, jackor, strumpor och dylikt. Därtill ska du ha med en necessär som innehåller tandborste, tandkräm, deodorant, borste, schampo, balsam samt möjligtvis huvudvärkstabletter och liknande medicin. Sist men inte minst är regnkläder, handduk, plånbok, viktiga telefonnummer samt ditt pass ett måste.

Förbered dig inför resan

Resor medför alltid en viss risk för att det oförutsedda inträffar, men för att klara av att lösa de flesta problem kan du vidta särskilda försiktighetsåtgärder. Innan du ger dig av på dina resor ska du exempelvis kontrollera att biljetten är ombokningsbar, och du ska även fixa dina försäkringar, ditt visum och ditt pass i god tid. Ta dessutom reda på om det krävs några vaccinationer innan du åker så att allt är klappat och klart när planet väl lyfter.

Innan du åker iväg på resor kan det också vara en god idé att kontrollera huruvida du kan betala med kreditkort eller inte, vilken valuta som används i landet samt hur dyrt det är att ta emot samtal. Med allt det ovannämnda i åtanke kan du lugnt njuta av alla dina resor och veta med dig att du verkligen är redo för det som komma skall.

 

Hotell

 

Iberostar

Iberostar

Iberostar Hotels & Resorts är en ledande hotellkedja som främjar en ansvarsfull turismmodell med fokus på vård av människor och miljö. Iberostar har mer än 100 4- och 5-stjärniga hotell i de största turistmålen i Europa, Afrika och Amerika. Hotellportföljen Iberostar erbjuder sina kunder strandhotell, stadshotell och hotell med historia.

Njut av en all inclusive-semester med din familj, som ett par eller med vänner på hotell på Mallorca, Teneriffa, Costa del Sol, Kuba, Mexiko, Dominikanska republiken, Jamaica eller Brasilien. Upplev kärnan i stadslivet genom våra hotell i Madrid, Barcelona eller New York.

 

 

Radisson Hotels

Radisson 

Radisson Blu är ett exklusivt varumärke med mer än 274 hotell i 71 länder i Europa, Mellanöstern och Afrika.

Radisson Hotel ligger nära stadskärnor, stora flygplatser och nöjespunkter, och förenklar affärs- och fritidsresor så att du kan fokusera på det som är viktigt för dig.

Hitta våra utvalda hotell på unika platser över hela världen, där alla matchar vårt varumärkes signum: enkel, vacker design, utsökt mat på plats och omtänksam service som hjälper dig att balansera arbete och fritid. Se vad som är nytt och stanna hos oss under din nästa resa.

 

FAQ – Frågor och svar.

Var kan man hitta billiga resor?

Man kan hitta billiga resor genom att vara ute i god tid, vara flexibel med avresedatum och tider, och vara beredd att förhandla om priset. Det finns också många sökmotorer och jämförelsesajter på nätet som hjälper till att hitta billiga flyg- och hotellbiljetter.

Vad är sista minuten-resor?

Sista minuten-resor är resor eller semesterpaket som bokas och genomförs vid kort varsel. Många flygbolag, hotellkedjor och researrangörer har speciella erbjudanden på sista minuten-resor för att fylla upp sina sista lediga platser eller för att locka till sig kunder.

Vad är en charterresa?

En charterresa är en resa som man bokar genom en resebyrå eller ett flygbolag. Charterresor inkluderar oftast flygresan, transport till och från hotellet, samt logi på ett hotell eller en annan boendeform. Charterresor kan vara ett bra alternativ för den som vill ha en enklare och mer stressfri semester, eftersom man slipper tänka på detaljerna själv.