Jämför Tellus Mobilabonnemangs priser med andra mobiloperatörer

Så här fungerar Tellus Mobilabonnemang: allt du behöver veta om abonnemang och tjänster

Jämför priser på Tellus abonnemang

tellus mobil se
4.6
Data
5 GB
Samtal
Fria
Bindingstid
0 mån
Pris mån.
25 kr
Surfa som hemma i EU
Fria samtal, sms, mms
Behåll nummer
Beställ
25 kr första månaden, därefter 145 kr/mån - Ingen uppsägningstid - Ingen bindningstid. Detta är en annonslänk.
tellus mobil se
4.6
Data
100 GB
Samtal
Fria
Bindingstid
0 mån
Pris mån.
25 kr
Ingen uppsägningstid
Surfa som hemma i EU
Behåll nummer
Beställ
25 kr första månaden, därefter 345 kr/mån - Ingen uppsägningstid - Ingen bindningstid. Detta är en annonslänk.

 

Tellus Mobil | Med fokus på både dig och klimatet

Tellus Mobil erbjuder schyssta mobilabonnemang till individer i alla åldrar. Den här mobiloperatören förser dig dessutom med enkel tillgång till kundtjänst, ingen bindningstid att oroa dig för och de är även måna om klimatet. För varje ny kund som tecknar ett abonnemang hos Tellus Mobil rensas antingen 1 kg skräp från haven eller så planteras ett träd. Detta sker tack vare ett samarbete med Vi-skogen och Håll Sverige Rent.

Med detta sagt: Vem äger Tellus Mobil och vad kan mobiloperatören erbjuda just dig? Tellus Mobil ägs av +46 Sverige AB och har en lång rad alternativ när det gäller abonnemang för både de äldre och yngre. Läs mer om specifika erbjudanden nedan.

 

Några av skälen till att kunder väljer Tellus Mobil

Det finns ett antal anledningar till att så många här i vårt avlånga land tar beslutet att teckna ett mobilabonnemang hos Tellus Mobil. En av dessa är avsaknaden av en bindningstid. Med andra ord sitter du inte fast i något abonnemang under flera månaders tid, utan du har friheten att avsluta det närhelst du vill. Oavsett vilket abonnemang du väljer kommer du även att kunna njuta av fria samtal, någonting som självfallet är ett stort plus.

Därtill är det värt att veta att oanvänd surf sparas när du använder dig av Tellus Mobil. Om du därför exempelvis har 15 GB surf i månaden och bara använder 10 GB kommer de resterande 5 GB att läggas på nästa månad. Ingen surf går till spillo!

 

tellus mobil se

 

Olika Tellus mobilabonnemang

Då ska vi besvara en av de viktigaste frågorna: Vilka typer av abonnemang erbjuder Tellus Mobil? Bland deras standardutbud finner du fyra olika valmöjligheter. Vilken du väljer beror på hur mycket surf du är intresserad av att ha varje månad, och kom som sagt ihåg att oanvänd surf sparas till kommande månad.

Dina alternativ är 5 GB, 15 GB, 30 GB och 100 GB. Det billigaste av dessa alternativ kostar 145 kronor i månaden medan det dyraste ligger på 345 kronor i månaden. Oavsett vad du väljer finns det ingen uppsägningstid eller bindningstid som du måste förhålla dig till.

 

Abonnemang för 55+

Om du är äldre än 55 år gammal kan du ta del av ännu bättre erbjudanden hos Tellus Mobil. Istället för 5 GB surf för 145 kronor i månaden kommer samma abonnemang bara att kosta 95 kronor i månaden för dig. Även det dyraste abonnemanget med 100 GB surf kostar inte mer än 295 kronor i månaden.

Oberoende av vilket alternativ du väljer får du njuta av fria samtal, SMS samt MMS. Surf som du inte har använt sparas också i upp till tre månader. Ha i åtanke att det finns andra valmöjligheter för kunder som inte surfar särskilt mycket. Här kan Mini 2 GB för 85 kronor i månaden eller rörligt 1 GB för 45 kronor i månaden göra susen. Ta det beslutet som gynnar dig som mest hos Tellus Mobil.

 

Abonnemang för hela familjen

Genom att välja ett särskilt familjeabonnemang hos Tellus Mobil får du möjligheten att lägga till dina familjemedlemmar under det abonnemanget som du redan har. Varje individ som läggs till kommer att kunna njuta av en billigare månadskostnad.

Allt hamnar på en och samma faktura: nämligen hos personen som har huvudabonnemanget och därför även en översikt av resten av familjens abonnemang. Som med tidigare nämnda mobilabonnemang finns det inte heller här någon uppsägningstid eller bindningstid att hålla koll på.

 

Tellus Mobil utomlands

 

Tellus Mobil utomlands

När du planerar din semester utomlands är det viktigt att kunna hålla kontakten och använda din mobil precis som du gör hemma. Med Tellus Mobil kan du göra precis det. Oavsett om du vill ringa hem till familjen, skicka SMS till vänner eller surfa på internet för att hitta det perfekta restaurangbesöket, ger Tellus Mobil dig möjligheten att använda din mobil utan extra bekymmer.

Det unika med Tellus Mobil är att du, tack vare deras tjänster, har fria samtal, fria SMS och tillgång till din surfmängd precis som hemma, även när du befinner dig utomlands. Detta gäller för alla länder inom EU/EES, vilket gör att du kan resa genom Europa med fullständig sinnesro om att din mobila uppkoppling är säker och pålitlig.

Det är viktigt att notera att fri användning utomlands med Tellus Mobil är begränsad till de länder som ingår i EU/EES. Detta innebär att du som kund kan njuta av samma mobila friheter som hemma, utan att behöva oroa dig för oväntade roamingavgifter eller begränsningar. Dock är det alltid en god idé att kolla upp specifika villkor och eventuella undantag för just det land du planerar att besöka.

Tellus Mobil strävar efter att göra ditt mobilanvändande utomlands så enkelt och bekymmersfritt som möjligt. Deras tjänster är designade för att ge dig den frihet och flexibilitet du behöver för att fullt ut kunna njuta av din tid utomlands. Oavsett om du befinner dig på en solig strand i Spanien, utforskar de historiska gatorna i Italien eller åker på skidsemester i Alperna, kan du lita på att Tellus Mobil håller dig uppkopplad.

 

Värvning hos Tellus Mobil

Genom att tipsa en kompis att börja använda tjänsterna hos Tellus Mobil kan du se till så att din månadskostnad blir billigare. Om en individ tecknar ett abonnemang tack vare din rekommendation får både du och kompisen en gratis månad. Det är alltså fullt möjligt att fortsätta att värva nya personer så att du får flera månader utan att du behöver betala för ditt mobilabonnemang.

Tänk på att kompisen måste göra det klart och tydligt att just du har tipsat henne eller honom. Det gäller därför för din kompis att klicka i att ”Jag har blivit värvad” när abonnemanget tecknas. Därefter uppger kompisen ditt nummer, och sedan är allting klappat och klart. Så länge abonnemanget inte ångras får du njuta av din kostnadsfria månad efter en månads tid. Det kan därför vara mycket lukrativt för dig att värva kompisar eller familjemedlemmar, så om du tycker om Tellus Mobil och anser att de har mycket att erbjuda: börja värva!

 

Tellus Mobils täckning

Tellus Mobils täckning utgör en av de starkaste fördelarna för användare som väljer deras mobilabonnemang. Tack vare ett samarbete med Tele2, en av Sveriges ledande nätoperatörer, kan Tellus Mobil erbjuda sina kunder tillgång till ett nätverk som täcker 99,9 procent av landets befolkning. Detta innebär att oavsett var du befinner dig i Sverige, kan du räkna med en stabil och pålitlig anslutning för dina mobila behov.

Tellus Mobils användning av Tele2:s mobilnät säkerställer att abonnenterna har tillgång till högkvalitativ surfupplevelse oavsett om det gäller 2G, 3G, 4G eller det senaste inom mobilteknologi – 5G. Detta breda spektrum av nätverksstöd garanterar att oavsett din enhets kapacitet eller dina specifika behov, har du möjligheten att njuta av snabba och effektiva mobildataanslutningar.

För att säkerställa bästa möjliga täckning och service kan potentiella och befintliga kunder utnyttja Tele2:s täckningskarta, tillgänglig på deras hemsida. Denna praktiska resurs tillåter användare att kontrollera nätverkstäckningen direkt för deras specifika adress, vilket ger en extra försäkring om att Tellus Mobil och Tele2 kan leverera den anslutning och den service som kunderna förväntar sig.

Att kunna tillhandahålla denna nivå av tillgänglighet och pålitlighet är avgörande i dagens uppkopplade samhälle. Oavsett om det handlar om att hålla kontakten med nära och kära, strömma multimedia, arbeta på distans eller bara utforska webben, så är Tellus Mobils samarbete med Tele2 ett tydligt tecken på deras åtagande att leverera exceptionell service till sina kunder. Genom att kombinera ett robust nätverk med användarvänliga tjänster och support, står Tellus Mobil ut som ett pålitligt val för mobilanvändare över hela Sverige.

 

Tellus Mobils täckning

 

Tellus Mobil kundtjänst

Vill du komma i kontakt med Tellus Mobil för ett eller annat skäl? Kanske har du frågor kring de olika erbjudandena eller behöver annan hjälp på traven. Som tur är finns det flera kontaktmetoder för dig att välja mellan så att du kan satsa på den som du föredrar. Ett snabbt sätt att få hjälp är att ta kontakt med live chatten. Om du hellre läser dig till svaren kan du också vända dig till ”Frågor och svar” fliken. Här samlas de allra vanligaste frågorna och svaren.

De har även ett telefonnummer som du kan ringa, och den här tjänsten är tillgänglig under vardagar klockan 09–17. Sist men inte minst går det också att skicka iväg ett mejl, så får du svar inom kort. Att ta kontakt med Tellus Mobil är därför inga svårigheter, så om du har några funderingar gäller det bara att vända dig till en av ovannämnda kontaktmetoder.

Kundsupport och tillgänglighet

Tellus Mobils kundtjänst representerar en solid grund för kundsupport och tillgänglighet, vilket placerar dem fördelaktigt jämfört med många andra mindre operatörer. De har etablerat en omfattande service där kunderna enkelt kan få hjälp och stöd genom flera olika kanaler. Oavsett om du föredrar att kommunicera via telefon, e-post eller sociala medier, erbjuder Tellus Mobil flexibla lösningar för att möta dina behov.

Kundtjänsten är öppen under vanliga kontorstider, vilket gör det bekvämt för kunderna att komma i kontakt med supporten inom en rimlig tidsram. Denna tillgänglighet underlättar en effektiv kommunikation och bidrar till en positiv upplevelse för användarna.

För de som har enklare frågor eller behöver snabb information, finns en frågor och svar-sida tillgänglig på Tellus Mobils webbplats. Denna resurs är utformad för att ge omedelbar hjälp med vanliga frågor och funderingar, vilket kan minska behovet av direkt kontakt med kundtjänsten för vissa användare. Även om sidan för närvarande är under uppbyggnad och informationen kan vara begränsad, utgör den ett värdefullt verktyg för självhjälp och informationssökning.

Tellus Mobils engagemang för kundservice och deras strävan att erbjuda flera kommunikationsvägar understryker deras dedikation till att upprätthålla höga standarder för kundnöjdhet och support. Med tiden och fortsatt utveckling av deras frågor och svar-sida, kan vi förvänta oss att Tellus Mobil kommer att stärka sin position som en pålitlig och tillgänglig operatör som står redo att möta sina kunders behov.

 

FAQ – Frågor och svar.

Vilka olika typer av Tellus mobilabonnemang finns det?

Tellus erbjuder flera olika typer av mobilabonnemang, inklusive abonnemang med fri surf, frihetspaket och personlig rådgivning. Det finns också olika abonnemang för olika behov, såsom för att ringa mycket, använda mycket data eller ha många förmåner.

Vad skiljer de olika Tellus mobilabonnemangen åt?

De olika Tellus mobilabonnemangen skiljer sig åt genom sina olika förmåner och priser. Du kan välja det abonnemang som passar dina behov bäst genom att jämföra priser och förmåner hos olika abonnemang.

Kan jag använda Tellus Mobil utomlands?

Ja, det är möjligt att använda Tellus Mobil utomlands, men det kan variera beroende på vilket abonnemang du har och vilket land du reser till.

Vad kostar det att använda Tellus Mobil utomlands?

Det kan kosta extra att använda Tellus Mobil utomlands, beroende på vilket abonnemang du har och vilket land du reser till.

 

Hitta billiga mobilabonnemang